Ieri am fost la banca sa-mi schimb un card care expira si cat timp am asteptat, nu prea mult pentru ca este vacanta, am auzit o conversatie purtata la unul din birouri. Clienta, o tanara, vroia sa ia un credit impreuna cu prietenul ei ca sa-si cumpere un apartament. Le trebuiau 100.000 EURO, din care nu aveau prea mult.
joi, 30 iunie 2011
miercuri, 29 iunie 2011
Prima casa pe piata imobiliara
A fost o perioada acum cativa ani cand citeam zilnic articole despre investitia in imobiliare, apoi prin 2009 mai frunzaream cate ceva despre Prima Casa si despre ce impact va avea asupra locuintelor noi. De curand, am vizitat un prieten si am inceput din nou sa discutam despre case si investitii. Din conversatie a reiesit ca oamenii sunt acum mai atenti cu banii cand cumpara o casa, ca sunt mai informati si deci fac investitii mai bune. Exemplul cel mai bun era un alt prieten care-si cumparase un apartament meschin, intr-un bloc reabilitat termic, construit in '68 si asezat in cartierul Titan.
marți, 28 iunie 2011
Inceputurile optimiste ale capitalismul
De curand mi-am amintit de o replica din anii '90 ai capitalismului optimist: Astazi nu merem duc la lucru, stam acas' , facem seppuku! si I-auziti cum canta cucu, nu ne facem un seppuku?Desi traim in epoca goanei dupa bani si a pragmatismului, nu ma pot opri sa nu rad de fiecare data cand ascult Balada mamei lui Shogun. Parca a inceput sa se potriveasca din nou... In plus, imi aminteste o epoca in care credeam ca lucrurile aveau sa mearga din ce in ce mai bine si in care optimismul mai era inca prezent in vocabularul multora.
Insemnari de capatai
Acum mai mult de un mileniu, o doamna de onoare la curtea unui imparat japonez se hotara sa faca insemnari zilnice despre lucruri mai mult sau mai putin lipsite de importanta, de la puricii care le umblau pe sub haine, la intrigile curtii, la povesti de dragoste si mici drame consumate in spatele paravanelor. Jurnalul ei nu lasa sa se intrevada decat putin din realitatile timpului si prin aceasta pare surprinzator de modern. Daca aveti ocazia sa-l cititi, nu ezitati.
Sei Shonagon - Insemnari de capatai
Sei Shonagon - Insemnari de capatai
Criza la locul de munca
A fost o vreme cand nimeni nu credea ca Romania va fi afectata de criza, cand ne intrebam prietenii daca ei ii simt efectul si cand ne uitam la televizor leganati de asigurarile unora sau altora ca noi vom fi ocoliti de problemele lumii. Si tot asa ni s-a cantat la ureche pana cand am adormit, iar cand ne-am trezit si ne-am scuturat de somn, surpriza, criza ne lasase deja fara bani, loc de munca etc. Cei care mai pasteau pe campia muncii au descoperit aparitia pe pasune a lupilor. Cum aratau ei? Ca orice om, doar ca naravul ii trada. Purtau haine de oaie, dar erau moralisti. Le placea sa vaneze si cum nu gaseau altceva mai acatari, muscau din colegii de camp. La anumite dati, se adunau ca sa urle la luna, iar daca le era foame, sareau toti pe vreunul mai slab sau bolnav. Cu ce se alegeau? Cu mai nimic, din cand in cand veneau vanatorii si le puneau pielea in bat! Acum nimeni nu se mai indoieste de existenta crizei, dar ce folos. Nu mai poti iesi noaptea pe strada din cauza haitelor!
luni, 27 iunie 2011
De ce sa fii profesor?
Ieri m-am intalnit cu o fosta colega, actualmente profesoara, si la o ceasca de cafea am inceput sa discutam de una de alta, pana am ajuns si la capitolul serviciu. Adica - cum e la noi, cum e la voi?
vineri, 24 iunie 2011
Fructele si comunismul
Cei care au trait in perioada comunista poate ca-si mai amintesc ca in afara de lipsuri si ca nu era aia si ailalta, se gaseau si lucruri din abundenta si anume: fructele. Fructele si comunismul au avut o istorie lunga.
joi, 23 iunie 2011
Monica si feminismul
La o sesiune de comunicari despre studiile de gen, o lucrare trateaza si feminismul. Foarte bine, ce e el, ce face el, parintii lui stie?
Cu pistolul la comisie
Iata ca ni s-a intamplat si noua, ca la case mai mari, sa se intre glont in parlament, adica cu pistol pe masa la comisie, si sa se zica ei, vedeti ca nu e adevarat ca as fi unul din aia din stirile de la italieni care umbla cu arma la el.
miercuri, 22 iunie 2011
Renault Twingo
Renault Twingo - interior |
Ieri am facut o vizita pe la Auto Cobalcescu si daca tot eram acolo am cerut cheia la un Twingo roz fane care statea parcat in fata, cu mentiunea drive test pe el. Culoarea era cam ciudata, dar interiorul mi s-a parut deosebit, cu un cadran asezat chiar dincolo de volan (n-am intrebat ce era ) si cu o tastatura ca de masina de scris atarnata de bord.
Bebe si tehnica
Ieri in parc, un baietel de un an si 10 luni (dupa spusele parintilor) o tot tragea pe maica-sa de mana ca s-o ridice de pe banca si repeta: Mami, ia persicutele pentlu mini de la Piata cu elice acum! Deci, avem un inginer in devenire, desi, mai degraba, ar fi bine sa fie orientat catre alta meserie de succes la ora actuala.
Play and Win si YABB
Am mai ascultat Play and Win la radio, mergand cu masina, si au sunat foarte bine la drum. De ceva timp, se difuzeaza o melodie despre care am crezut ca se intituleaza Ya Habibi, ceea ce nu ar fi fost ciudat in peisajul muzicii romanesti.
marți, 21 iunie 2011
Google si Solstitiul de vara
Google ne-a facut astazi o surpriza cu un logo semnat Takashi Murakami si care pare sa ne indemne la vacanta si la carnaval.
luni, 20 iunie 2011
Traficul si pietonii
Traficul din Bucuresti este binecunoscut pentru unii care claxoneaza aiurea ca n-ai plecat de la stop suficient de repede, altii care te injura ca te-ai oprit sa coboare cineva si in acest timp o iau pe contrasens, si multi care fac stanga din banda intaia si dreapta din banda a treia etc.
Pampersi asiatici
Pampersii sunt accesoriul necesar al unui copil modern desi costurile si belelele pe termen lung sunt numeroase.
Creierul muzical
Ode to the Brain este al noualea episod din seria Symphony of Science, proiectul muzical al lui John Boswell, si este inchinat creierului uman, oferind informatii despre evolutia si structura acestuia.
vineri, 17 iunie 2011
Din China
O tara care s-a dezvoltat rapid nu poate sa nu aiba orase crescute haotic, cu cladiri de birouri care ascund cartierele mizere.
Despre muzica si spatiul virtual
Un compozitor neobisnuit al vremurilor actuale, Eric Whitacre, a adunat peste un milion de spectatori pe YouTube cu piesa Lux Aurumque si corul sau virtual format din185 membrii din 12 tari.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)